Nyheter

Foredrag med Otto: Slik blir oppussingen en suksess

Written by: admin
Publisert den: 2019-02-01
Edited: 2019-02-01


Få Otto Robsahms beste tips til hva du bør og ikke bør gjøre under oppussingen.

Tekst: Ida Save
Foto: Bård Gundersen

Otto Robsahm har både privat og gjennom flere sesonger med «Sinnasnekker’n» på TV Norge gjort seg mange nyttige erfaringer om oppussing.

Lørdag og søndag 9. og 10. februar skal han gjennom et morsomt og inspirerende foredrag dele sine beste tips med de besøkende på Boligmesse, men allerede nå røper han hva som er det aller viktigste for en vellykket oppussing:

– Legg en god plan! Vit hva du skal gjøre før du begynner, og ha alt av utstyr og materialer tilgjengelig før du begynner.

Teamwork

Når Otto pusser opp hjemme, involverer han hele familien.

– Da vet alle hva som kommer til å skje, og hele prosessen blir rett og slett mindre stress. Bruk familien som hjelpende hender, så blir oppussingen en morsom greie dere kan gjøre sammen.

Her er det også viktig å huske på at alle ledd i oppussingen er like verdifulle. Alle trenger ikke å kunne bygge en vegg, det å rydde før, underveis og etterpå er minst like viktig. Hjemme er det kona mi, Marion, som henter materialer, legger til rette og rydder opp, også gjør jeg selve jobben. Uten hennes hjelp hadde jeg ikke hatt sjans til å gjennomføre alle prosjektene jeg har satt i gang. Oppussing er teamwork!

Velg riktig håndverker

Skal man gjøre store oppussingsjobber er det ofte behov for en håndverker, men mange synes det kan være vanskelig å velge i jungelen av tilbud. På helgens Boligmesse i Vardhallen får du derfor gode tips til hvordan du velger en håndverker som virkelig er verdt pengene. Ottos generelle anbefaling er å bruke fagfolk på alt du er usikker på og alt innen strøm og vann. Ja, det koster penger, men i lengden kan det likevel lønne seg økonomisk.

– Ofte gjør en håndverker jobben raskere enn det du klarer selv, og da er det mer økonomisk at du er på din jobb og gjør det du kan, mens håndverkeren gjør sin jobb. Ikke ta fri fra jobb for å slippe å hyre inn en håndverker, da går vinninga fort opp i spinninga, avslutter Otto.

Få med deg Ottos foredrag lørdag 9. og søndag 10. februar klokken 15.30.