Finn drømmeboligen i utlandet


Drømmer du om feriebolig i utlandet? På årets Boligmesse på Telenor Arena møter du erfarne meglere fra flere ulike firmaer som kan hjelpe deg i gang med prosessen.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Casa Consept

Vi snakket med Bente Furulund, partner i Casa Concept:

– Vi er et skandinavisk/spansk meglerselskap med kontor langs hovedgaten i Fuengirola, som selger boliger på hele Costa del Sol, fra Nerja i øst til Sotogrande i vest. Det viktigste når du skal kjøpe feriebolig i utlandet, er å forstå det spanske systemet, samt hva som er ulikt mellom Norge og Spania. Dette skal vi holde foredrag om på messen sammen med våre advokatkollegaer i Cramer og DNB Luxembourg som tilbyr finansiering med pant i din spanske bolig. Ellers vil vi kunne hjelpe de besøkende med alt av spørsmål om salgsobjektene vi presenterer, både nytt og gammelt. Du kan også få svar på alle juridiske spørsmål vedrørende salg, skatt, arv og lignende, samt tilbud om finansiering i utlandet.

Atlas International

Vi snakket med Jenneke Heyning:

– Atlas International er et stort eiendomsfirma med mer enn 40 års erfaring som formidler kjøp av nye og brukte boliger i Spania. Vi har kun avtaler med store, seriøse byggmestere som har kjøpt tomten de bygger på og som gir bankgaranti på alle innbetalte beløp. Vårt fokus er å tilby trygge boligkjøp i Spania, og vi har kontor i Norge, bankgarantier, samt erfarne meglere og uavhengige advokater som begge kan både norsk og spansk. Vi arrangerer både informative og spennende visningsturer. Til helgen ønsker vi alle besøkende velkommen til vår stand for å få nyttig informasjon fra våre ansatte som alle selv har kjøpt bolig i Spania. Det blir også gode messetilbud, frister Heyning.

Atlas International.

Cyprus Estate Invest

Vi snakket med Ann-Veronika Steffensen:

– Vi er et norsk firma som drives av erfarne boligagenter og eiendomsutviklere, med enerett i Skandinavia på eksklusive prosjekter i Nord-Kypros. Tidligere het vi Kypros Bolig Invest, men nå går vi internasjonalt med eksklusive samarbeidspartnere, og bytter derfor navn til Cyprus Estate Invest. Alle våre samarbeidspartnere har spesialisert seg på skandinaviske villaer, bungalower og leiligheter med det beste innen design, kvalitet og ikke minst plassering. Hvert prosjekt har et unikt preg og tar sikte på å bevare miljøet rundt. Vi bruker tid på å avdekke kundenes ønsker og behov ved salg, og er der for kundene våre før, under og etter salget. Vi hjelper deg også med banklån, og ønsker du å leie ut bolig, tar vi oss av det også. Utover det arrangerer vi flere eventer, blant annet helseturer med organisk kjøkken, og treningscamp med tennis, golf, yoga og zumba.

Cyprus Estate Invest.

Sydenhelse Group

Vi snakket med Gunnar Birkeland i Sydenhelse Group:

–Vi har over 20 års erfaring med boliger på Nord-Kypros og hjelper deg til et trygt kjøp av din drømmebolig. Takket være vår lange erfaring med markedet, har vi de beste avtaler og priser med alle seriøse utbyggere på Nord-Kypros. Dette herlige stedet er Middelhavets perle, med hele 340 soldager, og vi i Sydenhelse Group arrangerer visningsturer hele året med gratis opphold og transfer til og fra flyplass. Vi har over 2.000 eiendommer over hele Nord-Kypros, som kommer direkte fra utbygger uten et fordyrende mellomledd. Brukte boliger kan du kjøpe ved vårt autoriserte meglerkontor.

Sydenhelse Group.

Solbolig

Vi snakket med Odd Erik Halvorsen i Solbolig:

– Vi har 18 års erfaring med formidling av boliger i Spania, og representerer MASA International, som er en av de største eiendomsagentene på Costa Blanca. De har holdt på siden 1981 og har siden da solgt mer enn 34.000 boliger til europeiske kjøpere, så hos oss kan du være trygg på at du få kyndig hjelp. Vi assisterer gjennom hele kjøpsprosessen, og bidrar til å få på plass de praktiske tingene som skal til for å bli trygt etablert. Vi tilbyr også visningsturer for en kunde av gangen, der man for en egenandel på 1.990 kroner får flybilletter, hotell i tre til fire netter, mat, transport og en norsk person som bistår under hele oppholdet.

Solbolig.

Askengren Fastighetsmäklare

Vi snakket med Lisbeth Ehnebom i Askengren Fastighetsmäklare:

– Askengren Fastighetsmäklare har solgt eiendommer på Bohuskysten i mer enn 30 år. Vi har kontorer i Kungshamn, Grebbestad og Strømstad, samt et representasjonskontor på Aker Brygge i Oslo. Vi kjenner hele Bohuslän og har kunder fra Riksgrensen og ned til Orust. Askengren er en av få uavhengige eiendomsmeglere og vår stolthet ligger i at både kjøpere og selgere blir fornøyde. For norske kjøpere er spesielt den profesjonelle rådgivningen vi kan gi viktig. Vi har også god kontakt med blant annet lokale banker, der man som norsk kjøper kan få gode lånebetingelser. I tillegg gir vi deg råd og informasjon rundt svenske avgifter, som kommunal eiendomsavgift, skjøter og lignende. På messen kan besøkende få mer informasjon om dette – velkommen til trivelige Bohuslän!

Sydenhelse Group.