Nyheter

Stor interesse for pizzaovn og utepeis

Publisert: 2018-03-05

Peisen er ikke lenger kun forbeholdt stua. Stadig flere ser at de enkelt kan forlenge utesesongen ved å gå til anskaffelse av en flott utepeis.

Tekst: Ida Save
Foto: Seljordvarme.no

– Interessen for utepeiser har tatt helt av den siste tiden, og det har nok blitt såpass populært fordi det er en smart måte å forlenge utesesongen på, forteller daglig leder Tarjei Skræi hos Seljordvarme.no.

De tar med seg flotte utepeiser fra Firestar til messen i Kristiansand, og skal i tillegg skal vise fram populære bakerovner, både steinovner og byggesett, samt pizzaovner i stål.

– Når vi kommer til Kristiansand er vårsesongen i gang, og vi kommer til å demonstrere både pizzaovner og utepeisene utenfor Sørlandshallen. I tillegg skal Mathias Uttecht, hele Nordens steinovnsguru, stå på stand med oss. Han har en ekstrem kompetanse på dette med steinovner, og vil kunne gi gode tips til de besøkende, sier Skræi, som opplyser at de utover våren vil avholde steinovnskurs i Seljord for spesielt interesserte.

LES OGSÅ: Ta maten til nye høyder med bakerovn

Kvalitet til fornuftig pris

Til tross for stor interesse for både utepeiser og bakerovner, skal Seljordvarme.no også ha med seg tradisjonelle peiser til bruk innendørs.

– Vi tar med oss noen flotte ildsteder fra Romotop og Technical. De har et spennende design til en fornuftig pris, men er likevel av høy kvalitet. Prisene holdes nede fordi vi unngår alt som er av mellomledd og kjøper inn store volum, forklarer Skræi.

Det blir stadig mer populært med peis også ute.

Montører i hele landet

Seljordvarme.no holder til i Seljord, men selger mye gjennom ulike messer og på nett, og er i tillegg i ferd med å opparbeide seg et landsdekkende nett av kvalifiserte montører og samarbeidsfirmaer. Mange av dem har gjennomført bedriftens eget montørkurs.

– Vi søker dyktige håndverkere og gir dem en innføring i vår verden her i Seljord, før de deretter blir et bindeledd mellom oss og de kundene som ønsker ildstedet ferdig montert. Mange kunder ordner for øvrig montering selv gjennom eget nettverk. Vi opererer også med Facetime, slik at vi kan vise produktene i butikken til kunder som bor langt unna. I tillegg kan montørene komme på befaring i forkant av bestilling slik at man finner det beste ildstedet til sitt bruk. Så det er absolutt ikke farlig å handle på nett hos oss, beroliger Skræi.

Han forteller videre at kunder som ønsker befaring i området rundt Kristiansand, nå kan kontakte Jan Svenning, som er bedriftens egen kundekonsulent i Vest-Agder.

– Jan har lang erfaring med mur, piper og ildsteder. Har du et prosjekt relatert til ildsted/pipe, eller ønsker rådgiving rundt et aktuelt produkt, så kan Jan kontaktes for befaring, planlegging og koordinering av montør.

Mathias Uttecht skal demonstrere pizzaovner på messen i Kristiansand.