Nyheter

Smarte kjøkken for alle

Publisert: 2016-09-05

– Vi vil skape kjøkkenglede for alle. Det gjør vi ved å tilby smarte kjøkken i alle prisklasser, med passende hvitevarer, kjøkkenmaskiner og elektronikk til, sier Charlotte Lüthcke Solberg, assisterende salgsleder for Epoq kjøkken i Lefdal og Elkjøp.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Epoq

Med et ønske om å spre glede og gode kjøkkenopplevelser, frister Epoq med spennende farger og smarte løsninger som passer kundenes ulike behov og budsjettstørrelser.

Fremtidsrommet
I 2016 har vi to ønsker for kjøkkenet.  – Vi vil ha et tidsriktig kjøkken med praktiske løsninger som gjør hverdagen lettere, og vi ønsker mer teknologi. Hjelpemidlene skal fikse mat på 4 minutter når hverdagen krever det. Samtidig ønsker vi et kjøkken hvor det er praktisk å lage større middager for familie og venner, sier hun.

– I fremtiden vil kanskje en selvkjørende bil kunne levere bestilte matvarer i en tilpasset ”kjøleboks” ved veien, tror Solberg. – Teknologien er der allerede.

Solberg tror også at matbestilling på internett blir enda enklere nå som kjøleskapet kan fortelle hva som trengs. Noe av det mest spennende på markedet akkurat nå, er en vaskemaskin som tilkobles husets trådløse nett. – Du kan styre klesvasken fra stranden eller hytta, og overvåke den fra der du er.

Nyheter fra Epoq
I år har Epoq lansert flere nyheter. Elektriske åpnere til skuffer og dører gjør at du ikke trenger håndtak. En annen finesse er skuffebelysning. – Vi har to versjoner, en som går på strøm og en som går på batteri. Vi har også sensorstyrte blandebatteri.

Push-åpnere til skuffer og skap gir deg et håndtaksløst kjøkken.
Push-åpnere til skuffer og skap gir deg et håndtaksløst kjøkken.

Sett farge på hverdagen
I kjøkkenserien Trend finnes duse og sterke farger. En av fordelene med Trend, er at det er enkelt å endre farge ved å bytte fronter. – Det gir nye muligheter, og gjør det lettere å velge en tøff farge fordi det enkelt kan endres om noen år, tipser Solberg. –  Start for eksempel forsiktig med en himmelblå eller lysegrønn innredning. Da føles det ikke så drastisk, men likevel veldig moderne, sier hun.

Jordfarger gjør det stort i år. – Nordmenn er glade i naturlige farger som gir en god atmosfære. Moss Green, Blue Grey og Sienna  er veldig fine, synes Solberg.

Fronten Trend kommer i ulike jordfarger, her vist i fargen Trend Emerald Green.
Fronten Trend kommer i ulike jordfarger, her vist i fargen Trend Emerald Green.

Planlegg selv – eller få hjelp
Epoq tilbyr både kjøkken og vaskerom. – Kom og bli inspirert på Boligmessen, eller få tips av Epoq-selgerne i din nærmeste Elkjøp- eller Lefdal-butikk, tipser Solberg avslutningsvis. – Tegnetimene med våre kjøkkenkonsulenter er gratis, og vi hjelper deg gjennom hele prosessen. Sammen lager vi det smarte kjøkkenet til deg!

Hvis du vil forberede deg og sitte litt i ro og mak og prøve ut ulike løsninger, kan du leke deg med å sette sammen ulike farger, fronter, håndtak og kjøkkentyper i kjøkkenstudioet på epoq.no, eller i appen som du finner på Android eller App Store.

Charlottes kjøkkentips

Ting det er smart å tenke på når du planlegger nytt kjøkken.

– Hvor mange er det i husholdningen?
– Hvor mange skal lage mat samtidig?
– Hvilken form skal kjøkkeninnredningen ha? L-, U- eller I-form, eller to motstående rekker?
– Skal du utnytte takhøyden med ekstra høye skap?
– Hva er du fornøyd med og ikke forøyd med i kjøkkenet du har i dag? – – Hva trenger du av hvitevarer og andre nye produkter til kjøkkenet, som kaffemaskin, kjøkkenmaskin, mikser m.m.?
– Hva har du behov for av smarte løsninger som TV og integrert musikk til arbeidet?