Nyheter

Kun fantasien setter grenser

Publisert: 2018-03-05

Etter 30 år i Nederland, flyttet Stonedinavia virksomheten sin til Kristiansand. Nå leverer de unike steinprodukter til nordmenn som ønsker det lille ekstra.

Tekst: Ida Save
Foto: Melika Studio

Er du for eksempel ute etter en helt unik benkeplate, kan Stonedinavia være riktig firma å ta kontakt med.

– Vi importerer stein fra hele verden, og kan produsere omtrent hva som helst, blant annet benkeplater til både bad og kjøkken, bord, vinduskarmer og terskler. Alle produkter lages etter mål, og vi selger også håndlagde skulpturer og peiser, forklarer deleier i firmaet, Majid Mirzai.

Fabrikk i Kristiansand

Han forteller at de hovedsakelig produserer benkeplater til kjøkken, men legger til at folk også etterspør det samme til baderommet. Alle produktene blir produsert i Kristiansand, der Stonedinavia i februar i 2017 åpnet fabrikk og showroom.

De leverer både naturstein, granitt, marmor, travertin, kalkstein og kompositt – og kombinerer det gjerne med glass eller treverk.

– Steinhellene kuttes med en Water Jet-maskin, noe som gir presisjon nok til å skape produkter med unike utskjæringer.

– Interessante produkter

Elin Vestly i Interiør Grand er kjent med produktene til Stonedinavia, og forteller at de er svært interessante for henne som interiørdesigner.

– Vanligvis må interiørdesignere reise rundt for å finne møbler, men her kan man komme med en tegning og få hjelp til å lage produktene kundene ønsker. Det gir mye større muligheter til å skreddersy et interiørdesign for kundene, noe jeg setter stor pris på.