Nyheter

Velvære ute og inne

Publisert: 2017-09-18

I hverdagen kan det være vanskelig å finne tidslommer til egentid og velvære. – Prøv et massasjebad! Det gir avslapning fra en stresset hverdag, og kroppen får velvære og ny energi, sier Stian Haugen, servicesjef i Polarbad Vest AS.

Tekst: Majken Svorstøl   Foto: Produsenten

For et par tiår tilbake var utendørs massasjebad en luksus som svært få kunne unne seg. Slik er det ikke lenger.

– Nordmenn har fått opp øynene for den avslappende og helsebringende effekten som et massasjebad gir, både fysisk og psykisk, sier Haugen.

– Badene masserer muskulatur og ledd på en behagelig måte, og det varme vannet stimulerer blodtilførselen og åpner porene i huden. Fornøyde massasjebadkunder opplever at varmen og massasjen gir vanedannende velvære. Andre oppgir at plager som reumatisme og vond rygg blir lettere å leve med.

– Er du usikker på om massasjebad er noe for deg og din helsesituasjon, spør du legen din, anbefaler servicesjefen, som mener at man med få unntak vil oppleve at et massasjebad øker livskvaliteten:

– En hyggelig stund alene eller sammen med familie og venner er jo aldri bortkastet. Se for deg at du stiger opp av badet som et nytt menneske og sover avslappet og godt – det er god nok grunn til å bruke massasjebadet daglig!

Ulike behov og varianter

Polarbad Vest AS har massasjebad i alle størrelser og løsninger, og man velger modell etter behov og lommebok.

– Vi har massasjebad med både lys og musikk, og badene kan bygges inn i lysthus og være en aktiv del av utemiljøet, frister Haugen.

– Det nyeste er motstrømsbad som kan brukes både til trening og vannspill!

Brukes hele året

På messen skal Haugen og kollegene vise frem ulike modeller fra canadiskproduserte Artic Spas. Badene er tilpasset nordiske klimaforhold, og tåler å stå ute hele året.

– De er energieffektive og økonomiske i drift. Det unike «free heat» isolasjonssystemet utnytter overskuddsvarmen fra vannet og pumpene. Et massasjebad som er tilgjengelig 365 dager i året, koster en drøy hundrelapp i måneden. Det er vel familiens velvære verdt, undrer Haugen.

Badenes solide glassfibersokler kan plasseres på alle underlag, enten på hytta eller hjemme, og er enkle å flytte på.

– Soklene er evigvarende – verken fuktighet, gnagere eller insekter klarer å trenge inn i badet, reklamerer han.

Enkel og hygienisk drift

Servicesjefen understreker at massasjebadene fra Artic Spas er enkle å drifte.

– Badene er utstyrt med ozonrenseanlegg og doserings- og filterløsninger som sikrer enkel og hygienisk drift. Karet fylles med vann fra hageslangen, og vannet skiftes to til fire ganger årlig. Ved å investere i saltrensesystem i badet, trenger man kun ett til to vannbytter hvert år, påpeker han.

SpaBoy passer badet for deg

Før måtte man passe på badet, sjekke vannkvaliteten og tilsette alskens midler selv. Den tiden er over, skal vi tro Haugen.

– Med SpaBoy installert passer badet på vannkvaliteten på egenhånd, og sender rapport via App til smarttelefon eller PC. Og vi kan logge oss på ditt spabad og sjekke at alt er ok om du lurer på noe, sier han.

Polarbad Vest AS har lager og serviceavdeling på Skodje, og butikkutsalg i Ålesund og Molde.

– Servicebilen er aldri langt unna om du trenger hjelp med noe vi ikke klarer å løse via SpaBoy over nettet, avslutter Haugen.